Субота, 27.04.2024, 00:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Михайлівська ЗОШ I-II ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Вересень » 23 » Відкриття меморіальної дошки В. Ф. Зубенку
17:50
Відкриття меморіальної дошки В. Ф. Зубенку

    

     Україна багата на імена талановитих ентузіастів, українців та українок, що жили не для себе, а для людей, творили з нічого, лише через бажання і натхнення звеличити рідну землю, державу, народ. Вони різняться віком, професіями, життєвим досвідом, проте, їх об'єднує одне: віс вони українці, патріоти своєї справи і держави.  Люди ніколи не ставились байдуже до свого минулого, бо саме в ньому містяться витоки нашого сьогодення та майбутнього. Ми гордимося тим, що серед наших односельців виховувався майбутній академік. 

 

     Безліч відомих великих діячів народилися на Драбівщині. Це і художники, композитори, актори, спортсмени, політики, вчені, науковці, серед яких є й наше коріння. Наша школа гордиться своїми славними випускниками. Одним із них був Володимир Федорович Зубенко. Тому, 20 вересня 2019 року на шкільному подвір'ї зібралися учні вчителі та гості на честь відкриття пам’ятної дошки видатному вченому-агроному, доктору сільськогосподарських наук, професору, академіку Української академії аграрних наук та Російської академії сільськогосподарських наук. 

        Володимир Федорович Зубенко народився 23 липня 1928 року, в селі Павлівщина Драбівського району, Черкаської області. Очолював роботу великого колективу співробітників Всесоюзного науково-дослідного інституту цукрових буряків. На Драбівщині з 1949 по 1955 рік працював молодшим,  а згодом старшим науковим співробітником Драбівського дослідного поля.  З 1968 по 1970 рік працював заступником Міністра сільського господарства Української Радянської Соціалістичної Республіки. Керував розробкою і впровадженням інтенсивних ресурсоощадних технологій вирощування солодких коренів. Запровадив вивчення нової для нас цінної сільськогосподарської культури стевії — натурального замінника цукру.

       На захід прибули гості: сини Зубенка Володимира Федоровича Віталій Володимирович та Олександр Володимирович, двоюрідний брат Литовченко Юрій Степанович, заступник виконуючого обов’язки голови Драбівської районної адміністрації Рудик Людмила Михайлівна, голова Драбівської районної ради Дзега Володимир Дмитрович, директор Драбівського районного краєзнавчого музею Снітко Олександр Іванович, голова Драбівської районної організації ветеранів Крокосенко Валентина Григорівна. Гості, начальник відділу освіти Михайлівської сільської ради Баштан Василь Павлович та директор закладу загальної середньої освіти Осадчий Володимир Григорович були запрошені до слова. 

          

        Право  відкрити  меморіальну  дошку було надано синам академіка Віталію Володимировичу та Олександру Володимировичу.

  

        Світлу пам’ять Володимира Федоровича вшанували хвилиною мовчання.

       

        Світле ім’я Володимира Федоровича Зубенка надовго залишиться у пам’яті людей, які з ним працювали і спільно виконували поставлені перед колективом завдання. Для жителів сіл Михайлівка та Павлівщина Володимир Федорович назавжди залишиться беззаперечним авторитетом, та хорошим прикладом для учнів Михайлівської школи.

 

Фото Т.Комнатної

 

 

Переглядів: 371 | Додав: Директор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz